De Wet van Sinterklaas 3e druk

bekijk het in drie maanden

Bekijk het op je gemak… Leergang van drie maanden

Heb je ook weleens van die momenten dat je twijfelt of je alles wel uit je leven haalt wat er in zit? Dat je meer vrijheid wilt ervaren, meer ruimte om te doen wat je zelf belangrijk vindt? Dat je minder last wilt hebben van wat er in je omgeving gebeurt en/of van wat anderen ervan vinden? Of dat je meer je eigen koers wilt varen, maar nog niet goed weet wat jouw koers dan is? Geef je dan nu op voor deze cursus waarin de inhoud van het boek “Bekijk het” uitgebreid wordt behandeld. 

>> Drie fysieke bijeenkomsten op zondag 25 juli, 29 augustus en 26 september van 1400 tot 1700 <<

>> Drie zoom-bijeenkomsten op 2 augustus, 6 september en 4 oktober van 2000 tot 2130 <<

>> Tussen de bijeenkomsten in de mogelijkheid om vragen te stellen <<

De fysieke bijeenkomsten in de schitterend mooie Barthkapel in Den Haag

Zoom: waar je op dat moment ook maar internetverbinding hebt

Prijs: slechts € 89,- per maand, exclusief BTW en inclusief koffie, thee en zo tijdens de bijeenkomsten en de mogelijkheid om ook tussentijds vragen te stellen.

Inhoud: alles dat je in het boek “Bekijk het” al hebt kunnen lezen, en net iets meer:

Thema juli-augustus: weten hoe je zelf in elkaar steekt – Het enneagram als psychologisch model

Ten eerste is het belangrijk dat je snapt hoe je zelf in elkaar zit, weet wat je drijfveren zijn en vooral content zijn met je eigen karakter. Hoewel er duidelijke verschillen zijn tussen karakters is het ene karakter niet beter of minder goed dan een ander. Snappen hoe je zelf in elkaar zit, geeft rust. De acceptatie dat je mag zijn wie je bent en dat dat prima is. Jezelf niet langer vergelijken met anderen en jezelf niet langer afvragen of er iets aan je mankeert. Daarbij ook weten waar je sterke punten liggen en weten wat je beter aan anderen kunt overlaten. Je karakter is in essentie niets meer dan hoe jij de wereld om je heen ervaart en hoe je daarop reageert.

Thema augustus-september: van reageren naar creëren – het enneagram als procesmodel en je persoonlijk groeiplan 

Als je merkt dat je karakter je ‘te weinig ruimte geeft’ doordat je te vaak reageert op een manier die je niet oplevert wat je graag wilt, is het tijd voor de tweede stap. Vergelijk het met dat je alleen maar zomerkleding hebt, maar dat het klimaat waar je nu in zit daar net even te koud voor is. Je zou dan je garderobe wat uit willen breiden. Je repertoire mogelijke reacties willen vergroten waardoor je beter in staat bent om een keuze te maken in je respons op wat er om je heen gebeurt en je wel krijgt wat voor jou belangrijk is.

Thema september-oktober: overstijg je karakter – het enneagram als model van één mens, verdergaande ontwikkeling

Tenslotte kan er een moment komen dat je in de gaten krijgt dat ‘je karakter en persoonlijkheid’ dan wel heel handig zijn om je in de wereld om je heen te bewegen, maar dat je niet je karakter bent. Dat er iets is dat van karakter gebruik maakt, iets meer essentieels dan het karakter zelf. Dan ga je de fase in die je persoonlijke afwikkeling kunt noemen. Oftewel de beperkingen van het karakter overstijgen. Voluit actief blijven in de buitenwereld en daar ook vol van kunnen genieten, terwijl je tegelijkertijd aan de ontwikkeling van je binnenwereld werkt.

Bonus: 

Dit alles in deze leergang “Bekijk het” met inbegrip van de oefeningen waarmee je jezelf in drie weken kunt leren om geen last meer te hebben van onnuttige emoties zoals stress, frustratie ,onzekerheid, teleurstelling en al dat andere dat ten koste gaat van levensvreugde.

Nota Bene: Live bijeenkomsten in overeenstemming met de dan vigerende regels met betrekking tot bijeenkomsten

Call Now Button