De Wet van Sinterklaas 3e druk

Driedaagse cursus DiepZelfDuiken

op basis van het boek ‘Bekijk het’

Ontdek jezelf, wat je belangrijk vindt en hoe je dat realiseert met behulp van de wijsheid en magie van het enneagram:

 • Ontdek hoe je karakter in elkaar zit;
 • Ontdek je diepste drijfveren in de blauwdruk van jezelf;
 • Ontdek je mogelijkheden voor verdergaande ontwikkeling waardoor je boven je karakter uit kunt stijgen;
 • Ontdek waar inspiratie vandaan komt en hoe je inspiratie kunt ontvangen;
 • Ontdek hoe je van inspiratie naar realisatie komt, alles wat bestaat is immers ooit begonnen met inspiratie;
 • Ontdek je eigen natuurlijke leiderschap;
 • Ontdek je persoonlijke innerlijk kompas;
 • Ontdek dat er nog veel meer te ontdekken is…

En als bonus neem je een set oefeningen mee waardoor je geen last meer hoeft te hebben van gevoelens die ten koste gaan van je levensvreugde, zoals stress, teleurstelling, frustratie en onzekerheid. Zeker in deze periode waarin abrupte maatschappelijke veranderingen en spanningen eerder regel dan uitzondering lijken te worden, is dit bijzonder waardevol!

Snappen hoe je in elkaar steekt geeft rust. Het besef dat je goed bent zoals je bent en dat je op een natuurlijke manier verder zult groeien, zoals alles in de natuur groeit. Een belangrijk verschil tussen de natuur om ons heen en wij, mensen, is dat bijvoorbeeld bomen (waarschijnlijk) niet nadenken over hun groei. Het gebeurt gewoon. Wij, mensen, kunnen onszelf het nog wel eens lastig maken met vragen als ‘wie ben ik nou echt’,  ‘wat moet ik nu’ en ‘wat wil ik nu’. Weten waar en hoe je voor jezelf de antwoorden kunt vinden is net zo belangrijk als fysieke voeding en lucht.

Groeien is inherent aan het leven zelf. Je leert hier geen trucjes of een kunstje, wel een introductie in een manier van denken en doen waar je je leven lang mee vooruit kunt. Iedere reis begint met een eerste stap! En onderweg zul je weer nieuwe dingen tegenkomen. Door het volgen van deze driedaagse kwalificeer je jezelf als deelnemer van de tweewekelijkse ‘studiegroep’ bijeenkomsten waardoor je steeds weer verder zult komen

(Her)ontdek wie je bent en pluk er gelijk de vruchten van!

Op vrijdag 1 oktober word je tussen 3 en 5 uur verwacht in het ****hotel De Witte Berken in Epe. Zondag rond een uur of 4 weet je hoe je karakter in elkaar zit, heb je een innerlijk kompas gemaakt en weet je wat je groeirichting is. Oftewel een 360-graden scan op jezelf. Daarbij krijg je meer zicht op waarom anderen doen zoals anderen doen, wat leidt tot meer begrip en empathie voor anderen.

De cursus is gebaseerd op de verschillende, uitgebreid beproefde, toepassingen van het enneagram die in het boek “Bekijk het’ worden beschreven. De kracht en betekenis van dit symbool maakt dat je hierdoor veel sneller over jezelf leert dan met enig andere benadering. In deze paar dagen kun je dan ook bereiken waar je normaal gesproken zeker een paar maanden, zo niet langer over zou doen.

Een greep uit het programma:

 • Enneagram als psychologisch model – de negen karaktertypes, zodat je snapt hoe jezelf en anderen in elkaar zitten.
 • Enneagram als procesmodel: zodat je op een vanzelfsprekende manier kunt realiseren wat voor jou belangrijk is.
 • Enneagram als model van één mens: zodat je zicht krijgt op je binnenwereld.
 • Authentieke oefeningen waarmee je leert om ongewenste emoties te neutraliseren.
 • Wakker worden met chi neng qi gong – mediatie in beweging.

Bij een nieuw boek hoort een feestelijke prijs: Het arrangement voor je verblijf met all-in top verzorging is € 430,- op basis van een eenpersoonskamer en kun je rechtstreeks bij het hotel voldoen. De cursusbijdrage is € 390,- exclusief 21% BTW. Om er zeker van te zijn dat er voldoende ruimte is voor je inbreng en vragen, is er ruimte voor maximaal 12 deelnemers. Wees er dus snel bij en schrijf je in door een mail te sturen aan robdebest@mac.com

Als je na de cursus nog een paar dagen extra in De Witte Berken wilt blijven om nog wat langer te genieten van de verzorging en de prachtige omgeving, neem dan rechtstreeks contact op met het hotel.

Call Now Button