De Wet van Sinterklaas 3e druk

Rob de Best

over Rob de Best

Wat hem in zijn veelzijdige leven bewogen heeft en nog steeds beweegt, komt voort uit een vraag die al op zeer jonge leeftijd bij hem opkwam: “Wat beweegt mensen?”

Het zoeken naar het antwoord leverde in ieder geval een gekleurd verleden op waarin zijn karakteristieke veelzijdigheid hem een ruim palet aan competenties opleverde. Even karakteristiek is zijn vermogen om te innoveren, of zoals hij zelf zegt: “zorgen dat je met zo min mogelijk inspanning een zo prettig mogelijk resultaat bereikt”.

Een sterk relativeringsvermogen en een aangeboren eigenschap om zowel overzicht als detail tegelijkertijd te kunnen zien, maken Rob de Best dan ook tot de ideale sparringpartner/coach/trainer/consultant/veranderregisseur. Inzetbaar op trajecten waarbij het verschil (te) groot is tussen ‘hoe het gewild wordt’ en ‘hoe het nu is’.

Een belangrijke omslag in zijn leven was de kennismaking met de filosofische traditie van de Vierde Weg. Voor hem een alomvattend concept, waarin vooral aangemoedigd om niets zomaar aan te nemen, maar vooral zelf te onderzoeken. Wars van mooie verhalen die niets wezenlijks toevoegen, kreeg zijn “wat beweegt mensen” bijna 15 jaar geleden, de richting,  structuur en vorm die het nu heeft.

Zijn geverifieërde inzichten en ontdekkingen vormt hij tot ‘eenvoudige instrumenten voor dagelijks gebruik’. Voor hem zit daar een groot plezier in om oeroude filosofische inzichten om te vormen naar hedendaagse toepassingen.

Rob schreef verschillende boeken. Het meest bekend zijn Essential Golf (over de combinatie tussen iemands karakter en handelen) en De Wet van Sinterklaas – als je niet duidelijk vraagt wat je wilt krijg je iets anders (over gedrag en communicatie). Als pdf zijn deze boeken nog verkrijgbaar op http://www.robdebest.nlHij deelt zijn inzichten tijdens opleidingen en individuele coaching, bedrijfstrainingen en –verandertrajecten en lezingen. Rob leidt ook coaches op.

Meer informatie over de whereabouts vind je op www.debestconsult.com

Call Now Button