De Wet van Sinterklaas 3e druk

Wat is Counting?

Oude wijn in NIEUWe zakken…

Wat is Counting?

Counting is een kortdurend (drie weken) programma waarin geleerd wordt om effectief met negatieve emoties zoals stress af te rekenen. Liever voorkomen van klachten als burn out, bore out of overspanning dan genezen. Counting is een unieke methode die zich richt op de samenwerking tussen hoofd, hart en lijf. Waar andere methodieken zich vaak richten op maar één of hooguit twee van deze aspecten, leert Counting je deze drie met elkaar te verbinden.

Prettig aan Counting is dat je het overal en altijd kunt doen. Het vraagt geen extra tijd, je hoeft er niet eerder voor op te staan; het vraagt geen speciale plaats en je hebt er geen speciaal pakje of attributen voor nodig. De basis is een uitgebalanceerde teloefening (vandaar de naam Counting).

Wat levert Counting op?

Het geeft overzicht, structuur en rust. Rust in je hoofd, rust in je lijf en rust in je emoties. Waardoor je meer regie krijgt over wat jij met je leven doet. Waardoor je ervaart dat je meetelt en belangrijk bent. Het zorgt ervoor dat je energie niet weglekt, zodat jij zelf kunt kiezen waar je aandacht aan wilt besteden. Het zorgt ervoor dat je focus en concentratievermogen beter wordt, waardoor je werk je gemakkelijker afgaat. Het zorgt er ook voor dat je meer aangenaam gezelschap bent voor jezelf en voor anderen. En het zorgt ervoor dat je niet van alles meer hoeft te doen om afleiding te zoeken om van je stress af te komen. Natuurlijk mag je nog steeds met vakantie gaan, maar je hebt het niet meer echt nodig.

Voor wie is Counting bedoeld?

Counting is ontwikkeld voor mensen die last hebben van ongewenste emoties en/of moeite hebben met veranderende omstandigheden. Dit kan de bekende ‘work-life-balans’ zijn, maar zeker ook faalangst of overgangsklachten. Speciale aandacht is hierbij voor het bedrijfsleven. “Werk” is immers voor de meeste mensen een broedplaats van stress. De effecten van Counting zijn hier ook het grootst. Minder stress leidt direct tot betere resultaten, een prettiger omgang met collega’s en meer klanten met een glimlach. Als je liever een 1 op 1 training wil, kan dat natuurlijk ook.

Hoe lang duurt dit programma?

Het is een programma van drie achtereenvolgende weken, waarin eens per week een sessie van ongeveer 1,5 uur. Daardoor valt het gemakkelijk in te passen in een lange lunchpauze of aan het eind van de middag. Daarnaast wordt er gedurende drie weken een persoonlijke bijdrage gevraagd van 1 minuut per uur en wat tijd om een persoonlijk logboekje bij te houden.

Waar is Counting op gebaseerd? 

Counting is gebaseerd op het gegeven dat wij, mensen, over drie verschillende hersensystemen beschikken die onderling nauwelijks met elkaar verbonden zijn. Op basis daarvan kan worden gesteld dat we over drie verschillende intelligenties beschikken: een fysieke, een emotionele en een mentale intelligentie. Van deze drie is de mentale intelligentie (IQ) het meest bekend en het meest eenvoudig meetbaar. Daar staat tegenover dat iemands emotionele intelligentie juist doorslaggevend is voor succes en geluk in het leven. Effectief kunnen omgaan met negatieve emoties is de eerste stap in het verhogen van je EQ. Een belangrijk verschil tussen IQ en EQ is dat iemands IQ een redelijk onveranderbaar gegeven is. EQ blijkt daarentegen wel heel goed ontwikkelbaar.

Wat zijn de gevolgen in €?

Uitgaande van een in-company training is dat € 1.200,- per sessie. Uitgaande van het maximum van 12 deelnemers, groter zijn teams ook doorgaans niet, is dat € 300,- per deelnemer. Als je een individuele training wilt, reken dan op een declaratie van € 680,-. Bedragen zijn exclusief BTW, exclusief reiskosten ad € 0,38 per kilometer en inclusief persoonlijke betrokkenheid van Rob de Best zelf.

Counting: The Art of Making YourSelf Count

Counting: een stresspreventieprogramma van drie weken waarin je achtereenvolgens leert om

Rust in je hoofd
Rust in je lijf
Rust in je gevoel
te krijgen, hebben en houden op die momenten waarop het voor jou belangrijk is…

Wil je zo snel mogelijk de voordelen van Counting ervaren? Bel 0653266360 of mail naar robdebest@mac.com voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Call Now Button