De Wet van Sinterklaas 3e druk

Hoe zet je Sinterklaas aan het werk (1)

Mini serie: Hoe zet je (de echte) Sinterklaas aan het werk

Vraag 1

Nu de pepernoten weer in de schappen liggen, en de verlanglijstjes zo langzamerhand weer worden gemaakt, komt ook de belangstelling voor het creatie- en manifestatieproces weer naar voren. Publicaties als ‘The Secret’ en ‘The Law of Attraction’ zetten duizenden mensen op het spoor van ‘moeiteloos manifesteren’. Maar het in praktijk brengen, lukt nog niet iedereen even gemakkelijk…

Hoe zit dit nu precies? Kan dit echt? Zit er een kern van waarheid in? En zo ja, hoe doe je dat dan precies?

Antwoord:

Ja, het kan. Het is minder moeilijk dan het lijkt, maar de ‘receptuur’ luistert wel heel nauw. Als je ook maar één element vergeet, kun je het resultaat ook wel vergeten. Gebaseerd op mijn boek “Als je niet duidelijk vraagt wat je wilt, krijg je iets anders – De Wet van Sinterklaas” (2009) geef ik je een serie tips waarmee je de kans op succes aanzienlijk vergroot.

Tip 1

Vraag niet om dingen, vraag om vervulling van je verlangens.

Uitleg

We zijn gewend om ons verlangen uit te vertalen naar ‘dingen’ en omstandigheden. Zo kun je een huis willen, of werk, of een auto, een nieuwe fiets, een partner, een vakantie, geld enzovoort. Maar je zult er al snel achter komen dat dit geen of moeizaam resultaat oplevert, hoe graag je het ook wilt.

Het probleem is dat Sinterklaas geen ‘dingen’ kent. Sinterklaas reageert wel op verlangens. Verlangens zijn universeel, zoals veiligheid, comfort, status (gezien worden), intimiteit enzovoort. Welgeteld zijn er 987 verschillende verlangens. We zijn ons echter maar zelden bewust van de verlangens achter onze handelingen en wensen. We projecteren deze verlangens vervolgens op objecten die we in de wereld om ons heen zien. Vaak gaat zelfs andersom: je ziet iets en je bent ervan overtuigd dat je dat dolgraag wilt hebben.

Het beeld of het plaatje van wat je verlangt is dus niet het verlangen zelf. Het is essentieel  om eerst te onderzoeken welke verlangens er werkelijk achter je wens zitten. Hoe meer verschillende verlangens je in kaart kunt brengen hoe meer ‘waarde’ het beeld krijgt. Neem dit onderzoek zeer serieus en stem daarna af op deze verlangens. Stel jezelf dan de vraag wat er zou bestaan waardoor al deze verlangens vervuld kunnen worden.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe het hele verhaal in elkaar zit? Kom dan naar de eendaagse workshop de “Wet van Sinterklaas” op 17 november. Rob de Best zal hier de ‘geheimen en valkuilen’ rondom het creatie- en manifestatieproces behandelen en je een aantal specifieke integratie-oefeningen leren die je helpen bij het manifesteren.

Plaats een reactie

Call Now Button