De Wet van Sinterklaas 3e druk

Hoe zet je Sinterklaas aan het werk (2)

Mini serie: Hoe zet je (de echte) Sinterklaas aan het werk

Vraag 2

 Nu de pepernoten weer in de schappen liggen, en de verlanglijstjes zo langzamerhand weer worden gemaakt, komt ook de belangstelling voor het creatie- en manifestatieproces weer naar voren. Publicaties als ‘The Secret’ en ‘The Law of Attraction’ zetten duizenden mensen op het spoor van ‘moeiteloos manifesteren’. Maar het in praktijk brengen, lukt nog niet iedereen even gemakkelijk…

 Hoe zit dit nu precies? Kan dit echt? Zit er een kern van waarheid in? En zo ja, hoe doe je dat dan precies?

Antwoord:

Ja, het kan. Het is minder moeilijk dan het lijkt, maar de ‘receptuur’ luistert wel heel nauw. Als je ook maar één element vergeet, kun je het resultaat ook wel vergeten. Gebaseerd op mijn boek “Als je niet duidelijk vraagt wat je wilt, krijg je iets anders – De Wet van Sinterklaas” (2009) geef ik je een serie tips waarmee je de kans op succes aanzienlijk vergroot. 

Tip 2

Geloven dat je het zomaar mag hebben.

Uitleg

Eén van de ‘kwalijke gevolgen van onze opvoeding’ is dat we ons geloof in Sinterklaas verliezen op het moment dat we erachter komen dat Sinterklaas ‘niet echt’ bestaat. De wereld van magie en moeiteloze manifestatie stort in elkaar en wat overblijft is het idee dat we zelf maar moeten zien hoe we krijgen wat we belangrijk vinden. Wat overblijft is ‘wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe’. Met als gevolg dat als we niet het ‘lekkers’ krijgen dat we graag willen, we ons zelf daar op een of andere manier de schuld van geven.

Er zijn nogal wat belemmerende overtuigingen die ervoor zorgen dat je direct nadat je je verlanglijstje hebt gemaakt (zie tip 1), je bestelling annuleert. Overtuigingen als ‘ik verdien het eigenlijk niet’, ‘anderen hebben er meer recht op’, ‘ het kan toch eigenlijk niet waar zijn’, ‘het werkt wel voor anderen maar niet voor mij’, ‘ik ben het niet waard’, enzovoort. Overtuigingen die er voor zorgen dat de ‘wet van behoud van ellende’ in werking treedt en je niet krijgt wat je verlangt, hoe graag je het ook zou willen.

Het is dan ook wezenlijk om deze ‘stemmetjes’ die het ongeloof verraden te tackelen, te neutraliseren. Onderzoek in jezelf welke stemmetjes er op komen. Er zijn verschillende manieren en oefeningen om deze neutraal te maken. Zelf heb ik prima ervaringen met kinesiologie. Een ‘aardige demonstratie’ hiervan vind je op You Tube https://www.youtube.com/watch?v=qRa8K4f4PHc&t=22s, een prima oefening die je met z’n tweeën kunt doen.

Geloven, er heilig van overtuigd zijn, dat je er niets voor hoeft te doen. Dat je er alleen maar hoeft te zijn om het te ontvangen. Besef dat al je belemmerende ideeën inderdaad maar ideeën zijn en dat jij de mogelijkheid hebt om van gedachten te veranderen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe het hele verhaal in elkaar zit? Kom dan naar de eendaagse workshop de “Wet van Sinterklaas” op 17 november. Rob de Best zal hier de ‘geheimen en valkuilen’ rondom het creatie- en manifestatieproces behandelen en je een aantal specifieke integratie-oefeningen leren die je helpen bij het manifesteren.

 

 

Plaats een reactie

Call Now Button