De Wet van Sinterklaas 3e druk

Vraag het aan Sinterklaas (3)

Vraag 3 Hoe bereik ik de echte Sinterklaas?

 Nu de pepernoten weer in de schappen liggen en de verlanglijstjes zo langzamerhand weer worden gemaakt, komt ook de belangstelling voor het creatie- en manifestatieproces weer naar voren. Publicaties als ‘The Secret’ en ‘The Law of Attraction’ zetten duizenden mensen op het spoor van ‘moeiteloos manifesteren’. Maar het in praktijk brengen, lukt nog niet iedereen even gemakkelijk…

 Hoe zit dit nu precies? Kan dit echt? Zit er een kern van waarheid in? En zo ja, hoe doe je dat dan?

Antwoord:

Ja, het kan. Het is minder moeilijk dan het lijkt, maar de ‘receptuur’ luistert wel heel nauw. Als je ook maar één ingrediënt vergeet, kun je het resultaat ook wel vergeten. Gebaseerd op mijn boek “Als je niet duidelijk vraagt wat je wilt, krijg je iets anders – De Wet van Sinterklaas” (2009) geef ik je een serie tips waarmee je de kans op succes aanzienlijk vergroot. 

Tip 3

Hoe bereik je Sinterklaas eigenlijk?

Uitleg:

Ik verbaas me er nog altijd over dat dit zo onderbelicht is gebleven.

Het is het meest wezenlijke onderdeel van het hele manifestatieproces en is net zo essentieel als de appels zijn voor de appeltaart. Waar je met de andere ingrediënten nog wel wat kunt schipperen luistert dit erg nauw.

Sinterklaas ‘woont’ namelijk niet in dezelfde dimensie als waar wij op Aarde in wonen. In de wereld van Sinterklaas is veel meer mogelijk. Alles bestaat bijvoorbeeld tegelijkertijd. Om dit verschil in dimensie te begrijpen,  kun je de vergelijking maken met een trapje. Sinterklaas zit op de vierde trede, de wereld van overvloed. Wij – op Aarde – zitten op de tweede trede, de wereld van het ego, van de ‘ik-identiteit’.  Maar onze aandacht is vrijwel altijd gericht op de eerste (de onderste) trede, op de wereld van gebrek en beperking. Sinterklaas kun je echter alleen maar bereiken vanaf de derde trede.

Vragen vanuit gebrek zal dus nooit gaan werken, net zo min als vragen vanuit eigenbelang. En omdat de tweede trede te maken heeft met de Aarde en Aardse zaken en uitvindingen, heeft het dus ook absoluut geen zin om ‘sec’ geld aan Sinterklaas te vragen. In de wereld van Sinterklaas bestaat geen geld en hij zal dan ook geen flauw idee hebben wat je bedoelt.

Het is dan ook essentieel (en hoe logisch!) om je verlanglijstje aan Sinterklaas af te geven vanaf de derde trede. Dit vraagt om een bewustzijnsstaat die hoger is dan ‘ik’. Je bewustzijnsstaat wordt bepaald door waar je aandacht is. En dit kun je trainen. Het lijkt misschien wat zweverig en abstract, maar de oefeningen die je tijdens de workshop leert zijn zeer concreet en richten zich op dit aandachtsgebied.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe het hele verhaal in elkaar zit? Kom dan naar de eendaagse workshop de “Wet van Sinterklaas” op 17 november. Rob de Best zal hier de ‘geheimen en valkuilen’ rondom het creatie- en manifestatieproces behandelen en je een aantal specifieke integratie-oefeningen leren die je helpen bij het manifesteren.

Plaats een reactie

Call Now Button