De Wet van Sinterklaas 3e druk

make yourself count

WAT we zoal doen:

Alles begint met ontspanning

COUNTING

Geen last meer hebben van stress, piekeren, frustratie onzekerheid enzovoort. Counting is een unieke en zeer effectieve methode die vrijwel iedereen in drie weken kan leren.

LEERGANG 2nd EDUCATION

Omdat het eigenlijk pas begint nadat je persoonlijke ontwikkeling klaar is. De 1st education is gericht op 'the good life' in de buitenwereld. De biologische veranderingen rond je 49ste maken dat het tijd is voor de ontwikkeling van je binnenwereld: 2nd education. A good life in both worlds.

Wie ben ik?

Met sommige mensen ga je als vanzelf gemakkelijk om, met anderen juist niet. Karakters verschillen. Maar hoe zit je nu zelf in elkaar? Met behulp van het enneagram krijg je inzicht in de 9 verschillende karaktertypes. Inzicht in je eigen drijfveren, vermijdingen en valkuilen brengen je een grotere zelfacceptatie en geven richting aan de ontwikkeling van je latente talenten. Het inzicht in de types die je niet zelf gebruikt, laten je zien waarom anderen doen wat ze doen. Zonder omhaal durven we te stellen dat deze kennis essentieel is voor een prettige omgang met jezelf en met anderen.

Geweldloze Communicatie

Verlangen is wat mensen beweegt, ook al is er vaak geen besef van de verlangens achter ons eigen doen en laten en dat van anderen. Onderscheid leren maken tussen wat we waarnemen en wat we er van vinden. Nuances kunnen opmerken in je gevoel en open en eerlijk durven vragen om wat voor jou belangrijk is.

Ieder mens heeft dezelfde verlangens zoals inclusie, veiligheid en individualiteit. De manier waarop ieder voor zich die verlangens invult is persoonlijk en afhankelijk van cultuur, opvoeding en het eigen karakter. Conflicten ontstaan altijd door 'de manier waarop' iemand iets doet. Oplossingen ontstaan door dialoog over de waarden daarachter.

(In overeenstemming met het gedachtengoed van Marhall Rosenberg, grondlegger NVC)

Wet van Sinterklaas

"Als je niet duidelijk vraagt wat je wilt, krijg je iets ander - De Wet van Sinterklaas" Dit wereldberoemde boek, dat verscheen in 2009, geeft aan dat Sinterklaas geen kinderfeest is, maar dat de echte Sinterklaas altijd werkt. Soms zijn bekenden of onbekenden een Sinterklaas als ze je kunnen helpen met wat voor jou belangrijk is en er is alleen maar het overwinnen van een (valse) schroom nodig om het te vragen.

Maar het wordt pas echt interessant als je iets wilt wat in rede en redelijkheid niet lijkt te kunnen. Zoals je vroeger aan Sinterklaas vroeg wat je ouders je niet konden geven, zo ook werkt de echte Sinterklaas die op 'wonderbaarlijke' wijze kan zorgen dat iets dat onmogelijk lijkt, toch lukt. Zoals het vinden van de ideale partner, zoals het vinden van een huis terwijl je nauwelijks geld hebt, zoals het vinden van werk als 60-plusser. Zie hier dat het kinderverhaal een metafoor is voor het 'echte werk' van verlanglijstjes maken en ontvangen wat je verlangde. Magisch? Toeval? Wonderbaarlijk? Niet als je snapt hoe het werkt!

 

 

Enneagram

Het enneagram als psychologisch model wordt dagelijks, wereldwijd gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld. Vooral omdat het werkt! Het is de meest accurate methode om zowel onszelf beter te begrijpen en de mensen om ons heen. Mensen, maar ook organisaties en landen worden 'getypeerd' door het pakket aan waarden dat ze naleven. We ervaren bijvoorbeeld wel dat de IT-cultuur anders is dan een sales-cultuur, of dat Frankrijk anders is dan Duitsland, maar waar dat nu precies in zit, laat zich moeilijk onder woorden brengen. Tenminste, als je het enneagram niet kent.

Minder bekend is het enneagram als procesmodel. Hier toont zich de ware aard van het enneagram doordat het inzichtelijk maakt hoe ideeën tot realisatie komen. Of niet... de meeste ideeën komen niet verder dan idee. Waar het enneagram als psychologisch model laat zien hoe mensen 'zijn', zo laat het procesmodel zien hoe mensen 'doen'.

 

GET IN TOUCH...

Een afspraak maken? Stuur je bericht:

Call Now Button